Odontoterapie
plombe dentare

Plomba dentara sau obturatia coronara este un procedeu comun în stomatologie, utilizat pentru a repara dinții afectați de carii dentare sau alte deteriorări. Această procedură presupune îndepărtarea țesutului afectat și umplerea cavitații rezultate cu un material special pentru a restabili forma și funcționalitatea dinților. Iata beneficiile plombelor dentare și cum pot ele  contribui la menținerea unei sănătăți orale optime:

Pasul 1: Examinarea Inițială

Procesul de plombare dentară începe cu o examinare inițială efectuată de medicul dentist. Acesta va evalua dinții și va identifica zonele afectate de carii dentare sau alte probleme. Radiografiile dentare pot fi realizate pentru a obține o imagine mai detaliată a stării dinților.

Pasul 2: Anestezie Locală

Înainte de a începe procedura, zona afectată trebuie să fie complet anesteziată. Medicul dentist va administra o anestezie locală pentru a preveni orice disconfort sau durere în timpul plombării.

Pasul 3: Îndepărtarea tesutului Afectat

După anestezie, medicul dentist va îndepărta materialul afectat din cavitatea dentară folosind instrumente speciale, precum frezele dentare. Acest proces asigură eliminarea completă a cariilor dentare.

Pasul 4: Curățarea și Pregătirea Cavitații

După îndepărtarea propriu-zisa a cariei cavitatea dentară este curățată în profunzime pentru a elimina orice reziduuri sau bacterii.

Pasul 5: Umplerea Cavitații

După pregătirea cavitații, medicul dentist va umple spațiul cu materialul de plombare ales. În clinica noastră folosim materiale de cea mai buna calitate, materiale compozite care redau aspectul și funcționalitatea dinților.

Pasul 6: Modelarea și fotopolimerizarea

După ce materialul de plombare este plasat în cavitate, acesta este modelat și întărit cu o lampa de fotopolimerizare.

Pasul 7: Verificarea Mușcăturii

Medicul dentist va verifica mușcătura pacientului pentru a se asigura că dinții se întâlnesc în poziție corecta și că nu există nicio disfuncție sau disconfort. Ajustările finale pot fi efectuate dacă este necesar.

Beneficiile Plombării Dentare:

  • Prevenirea Extinderii Cariilor: plombarea dentară ajută la prevenirea răspândirii cariilor și a deteriorărilor dinților.
  • Restabilirea Funcționalității: repararea dinților afectați de carii le permite să își recapete funcționalitatea normală în procesul de masticatie.
  • Estetică Dentară: Plombele dentare pot fi realizate astfel încât să se potrivească perfect culorii și formei dinților, contribuind la îmbunătățirea esteticii zâmbetului.
  • Confort și Reducerea Sensibilității: Plombele dentare pot ajuta la reducerea sensibilității dentare și pot oferi confort în cazul dinților deterioraț
  • Prevenirea Complicațiilor: Repararea imediată a cariilor dentare previne complicații mai grave, cum ar fi infecțiile și necesitatea tratamentelor dentare mai invazive.

Procesul de realizare a unei plombe dentare este un procedeu comun și eficient pentru tratamentul cariilor dentare și a altor deteriorări ale dinților. Aceasta ajută la menținerea sănătății orale și la îmbunătățirea funcționalității și esteticii zâmbetului. Este important să discutați cu medicul dentist despre opțiunile de tratament disponibile și să programați vizite regulate pentru a menține sănătatea orală optima.

0123456789001234567890%
Fara durere
0123456789001234567890%
Solutii minim invazive
012345678900123456789001234567890%
Echipa multidisciplinara
0123456789001234567890%
Recuperare rapida

Alte servicii
MisoDent

More DentiCare
Services

https://misodent.ro/wp-content/uploads/2020/02/single-service-2-1.jpg

Consultatie

Consultatia dentara reprezinta intalnirea programata intre pacient si medicul dentist, cu scopul de a evalua starea sanatatii orale a pacientului.

https://misodent.ro/wp-content/uploads/2020/02/single-service-1-1.jpg

Solutii de plata

Echipa MisoDent va pune la dispozitie posibilitati variate de plata. Puteti achita etapizat sau prin card de rate fixe – Card Avantaj.

https://misodent.ro/wp-content/uploads/2020/02/timeline-1.jpg

Stomatologie copii

Cunoscută și sub numele de pedodonție se concentrează pe prevenirea și tratarea afecțiunilor dinților temporari și a celor permanenți în dezvoltare.

https://misodent.ro/wp-content/uploads/2020/01/home-services-2-1.jpg

Parodontologie

Cunoscută și sub numele de pedodonție se concentrează pe prevenirea și tratarea afecțiunilor dinților temporari și a celor permanenți în dezvoltare.

MisoDent

O echipa dinamica de doctori dedicati sanatatii dvs.

Despre noi

Clinica dentara unde familia ta isi poate pune toate increderea. Pachetele noastre pentru familii sunt perfecte pentru dvs.

Social Media

Urmariti-ne pe platformele de social media pentru noutati, campanii si pachete de reduceri.