Igienă Dentară
pentru o dantură sănătoasă și frumoasă

Mentinerea unei igiene dentare corespunzătoare reprezintă un aspect esențial pentru sanatatea dentară și implicit aspectul estetic al danturii. Neglijarea igienei orale sau practicarea unei igiene dentare precare poate conduce la apariția unor complicații locale, cum ar fi cariile dentare sau boala parodontală. Aceste afecțiuni pot duce la pierderea dinților, atrofia oaselor maxilare și pot genera complicații generale, variind de la afecțiuni simple până la probleme complexe, precum bolile cardiovasculare, metabolice, renale, respiratorii, neurologice, precum și la nașterea prematură și altele.

Cunoaștem faptul că placa bacteriană și tartrul dentar reprezintă principala cauză a bolii parodontale, denumită popular și “boala dintilor frumosi și sanatosi”. Adesea, pacienții pot prezenta o dantură aparent perfectă, dar care ascunde un destin tragic, în urma acțiunii lente și sigure a acestei boli nemiloase. Boala parodontală avansează fără simptome zgomotoase sau dureri care să atragă atenția pacientului. Din păcate, atunci când apar primele semne, cum ar fi inflamația, sângerarea gingiilor sau chiar mobilitatea dentară, boala este deja instalată, iar stadiul de evoluție este avansat. Pentru detectarea precoce a bolii parodontale și instituirea unui tratament rapid și eficient, sunt recomandate controalele periodice la medicul stomatolog.

Este esențial ca igienizarea profesională să se efectueze înainte de începerea oricărui tratament stomatologic, mai ales în cazul procedurilor chirurgicale sau implantologice. Apoi, aceasta ar trebui repetată la fiecare 3-6 luni, în funcție de situație.

Igiena orală poate fi menținută și îmbunătățită în două moduri:

  • Igienizarea orală personală: Aceasta trebuie efectuată zilnic, atât dimineața, cât și seara, la domiciliu, de către pacient, utilizând periuta de dinți și pastă de dinți, precum și alte mijloace auxiliare de igienă dentară, cum ar fi ata dentară, apa de gură și periutele interdentare.
  • Igienizarea profesională: Aceasta trebuie realizată o dată la 6 luni sau chiar mai des, la 4 luni pentru purtătorii de lucrări și implanturi sau la 3 luni pentru fumători, în cabinetul dentar de către personal specializat, cu utilizarea tehnologiei moderne. Igienizarea individuală, realizată acasă, trebuie completată la cel mult șase luni de o sesiune de igienizare profesională, deoarece depozitele mineralizate de tartru nu pot fi eliminate eficient de către pacient prin metodele obișnuite de curățare.

Pașii esențiali ai igienizării profesionale includ:

  • Îndepărtarea oricărui depozit de placa bacteriană și tartru din cavitatea orală (dinti, gingii, limba, lucrări dentare, implanturi etc.), precum și eliminarea colorațiilor extrinsece prin detartraj ultrasonic supra- și subgingival. Aceasta lasă suprafețele perfect plane, netezite și lustruite, împiedicând placa bacteriană să se fixeze cu ușurință.
  • Îndepărtarea petelor și a depozitelor moi prin airflow: aparatul Airflow utilizează presiunea pentru a dispersa o pulbere extrem de fină de aer, bicarbonat și apă, realizând astfel îndepărtarea eficientă a petelor și depozitelor moi, asigurând netezirea tuturor suprafețelor.
  • Periaj profesional pentru lustruire: suprafețele sunt lustruite cu ajutorul periutelor, polipanturilor și pastelor speciale, care variază ca granulație pentru a asigura o lustruire eficientă.
  • Netezirea și lustruirea spațiilor interdentare: utilizarea unor benzi fin abrazive pentru netezirea și lustruirea spațiilor interdentare contribuie la menținerea unei igiene orale de calitate.
  • Tratament laser antiinflamator: la nivelul papilelor și zonelor gingivale inflamate, se poate aplica un tratament laser antiinflamator, având beneficii atât pentru sănătatea gingiilor, cât și pentru aspectul estetic al danturii.
  • Instructaj pentru igiena orală la domiciliu: pacienții beneficiază de un instructaj detaliat privind efectuarea și, dacă este cazul, corectarea igienei orale la domiciliu.

Asadar, igienizarile profesionale se realizeaza o data la sase luni. Pentru pacientii care au lucrari fixe si implanturi se recomanda o igienizare profesionala la fiecare patru luni, iar fumatorii ar trebui sa efectueze aceasta operatiune o data la trei luni.

Tartrul dentar

Reprezintă o preocupare majoră, având două componente distincte: tartrul supragingival și tartrul subgingival. Tartrul supragingival, deși inițial poate părea nevizibil, capătă în timp o nuanță maronie, afectând estetica danturii și generând halenă. Pe de altă parte, tartrul subgingival este mai dens și mai închis la culoare, având potențialul de a duce la dezvoltarea bacteriilor și progresia bolii parodontale.

Detartrajul ultrasonic PIEZOELECTRIC este o tehnologie sigură și eficientă, acționând exclusiv asupra depozitelor de tartru, fără a afecta smaltul dentar.

În cadrul clinicii MISO DENT, igienizarea profesională este realizată de personal calificat și implică identificarea depozitelor contaminate cu ajutorul revelatorilor de placa bacteriană, precum și detartrajul cu ultrasunete subgingival și supragingival. Aceste proceduri se desfășoară cu aparatură tehnologic avansată, asigurând protejarea structurilor dentare. Igienizarea profesională în acest context durează aproximativ 1 ora și are ca rezultat o cavitate orală perfect curată și sănătoasă.

0123456789001234567890%
Fara durere
0123456789001234567890%
Solutii minim invazive
012345678900123456789001234567890%
Echipa multidisciplinara
0123456789001234567890%
Recuperare rapida

Alte servicii
MisoDent

More DentiCare
Services

https://misodent.ro/wp-content/uploads/2020/02/single-service-2-1.jpg

Consultatie

Consultatia dentara reprezinta intalnirea programata intre pacient si medicul dentist, cu scopul de a evalua starea sanatatii orale a pacientului.

https://misodent.ro/wp-content/uploads/2020/02/single-service-1-1.jpg

Solutii de plata

Echipa MisoDent va pune la dispozitie posibilitati variate de plata. Puteti achita etapizat sau prin card de rate fixe – Card Avantaj.

https://misodent.ro/wp-content/uploads/2020/02/timeline-1.jpg

Stomatologie copii

Cunoscută și sub numele de pedodonție se concentrează pe prevenirea și tratarea afecțiunilor dinților temporari și a celor permanenți în dezvoltare.

https://misodent.ro/wp-content/uploads/2020/01/home-services-2-1.jpg

Parodontologie

Cunoscută și sub numele de pedodonție se concentrează pe prevenirea și tratarea afecțiunilor dinților temporari și a celor permanenți în dezvoltare.

MisoDent

O echipa dinamica de doctori dedicati sanatatii dvs.

Despre noi

Clinica dentara unde familia ta isi poate pune toate increderea. Pachetele noastre pentru familii sunt perfecte pentru dvs.

Social Media

Urmariti-ne pe platformele de social media pentru noutati, campanii si pachete de reduceri.