Protetice Dentara
Fatete dentare

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare reprezintă intervenții protetice sub forma unor foițe extrem de subțiri, confecționate din ceramică sau zirconiu, aplicate pe dinți pentru a îmbunătăți aspectul estetic și funcțional.

Tratamentul cu fațete dentare, oferit de specialiștii în estetică dentară, poate corecta diverse imperfecțiuni ale zâmbetului, cum ar fi forma și dimensiunea dinților naturali, spațiile interdentare mici, marmorația, denivelările inestetice și nuanța dinților. Tehnologia avansată, precum Digital Smile Design, permite vizualizarea rezultatului final încă de la prima consultare, asigurând o compatibilitate perfectă cu fizionomia pacientului.

MISO DENT se remarcă prin pregătirea multidisciplinară a echipei și tehnologia inovatoare, garantând 100% succesul oricărui tratament cu fațete dentare, indiferent de complexitate. Diagnosticul precis, sigur și imediat, împreună cu o informare clară a pacientului, reprezintă priorități încastrate în abordarea lor.

Când este recomandat tratamentul cu fațete dentare?

Tratamentul cu fațete dentare este potrivit pentru cei care doresc un zâmbet estetic și funcțional. Acestea pot corecta spațiile interdentare inestetice, înghesuirile dentare minore, colorațiile dinților, formele și dimensiunile inestetice, traumatismele dentare și leziunile carioase.

Beneficiile tratamentului cu fațete dentare

Fațetarea dentară oferă rezultate imediate în doar două vizite, fiind o procedură non-invazivă care nu necesită șlefuire agresivă și conservă vitalitatea dinților. Aceasta este ușor de întreținut, rezistentă la pete, coroziune și traume, și asigură dinți în nuanța dorită. Fațetele dentare sunt complet fizionomice, oferind estetică și funcționalitate zâmbetului. Nu provoacă reacții alergice, sensibilitate la temperaturi și au o durată de viață de aproximativ 10-20 de ani, cu îngrijire adecvată.

Dezavantajele tratamentului cu fațete dentare

Tratamentul permanent implică restricții alimentare și posibile sensibilități tranzitorii la cald sau rece. Culoarea fațetelor dentare nu poate fi modificată.

Procedura clinică pentru fațete dentare

Pentru tratamentul cu fațete dentare, sunt necesare 2-3 vizite. Tehnologii precum Digital Smile Design permit vizualizarea rezultatului final, iar pregătirea dintelui poate fi cu sau fără șlefuire prealabilă. Fațetele dentare pot fi realizate din zirconia, ceramica sau materiale premium, precum ceramica E-MAX.

Situații în care nu se recomandă tratamentul cu fațete dentare

Tratamentul nu este indicat în cazul dinților nesănătoși, cu smalț insuficient, sau în prezența bruxismului sau a unei ocluzii incorecte. Tratamentul este recomandat începând cu vârsta de 18 ani, când dezvoltarea dinților este finalizată.

Numărul de ședințe și durerea asociată tratamentului

Sunt necesare 2-3 vizite pentru aplicarea fațetelor dentare. Tratamentul nu este dureros, iar orice sensibilitate tranzitorie dispare rapid după procedură.

Riscurile și costul tratamentului cu fațete dentare

Tratamentul nu prezintă riscuri majore, iar costul este personalizat în funcție de necesitățile fiecărui pacient. Îngrijirea ulterioară include periajul obișnuit și controale periodice pentru menținerea rezultatelor estetice.

Decizia unui tratament cu fațete dentare trebuie luată cu un medic dedicat esteticii dentare, care să stabilească un plan de tratament corect și potrivit pacientului. Din păcate, sunt persoane care cad în mirajul unei danturi de un alb imaculat, însă rezultatele nu sunt de cea mai bună calitate. Confecționarea fațetelor dentare necesită precizie și experiență, fiind considerate vârful de lance în estetica dentară.

La MISO DENT, medicii nostri acorda o atenție deosebita celor mai mici detalii pentru cel mai bun rezultat.

0123456789001234567890%
Fara durere
0123456789001234567890%
Solutii minim invazive
012345678900123456789001234567890%
Echipa multidisciplinara
0123456789001234567890%
Recuperare rapida
MisoDent

O echipa dinamica de doctori dedicati sanatatii dvs.

Despre noi

Clinica dentara unde familia ta isi poate pune toate increderea. Pachetele noastre pentru familii sunt perfecte pentru dvs.

Social Media

Urmariti-ne pe platformele de social media pentru noutati, campanii si pachete de reduceri.