Albire dentară
Albirea dintilor cu laser

Albirea dentară este procedura simplă și confortabilă care elimină petele adânc înrădăcinate de pe suprafața dinților, redandu-le strălucirea și albul din zilele apuse. Această procedură este efectuată de către stomatolog într-un mediu sigur și securizat.

În clinicile noastre, tratamentul de albire dentară este printre cele mai solicitate intervenții. Tot mai mulți pacienți doresc să obțină un zâmbet estetic, iar responsabilitatea noastră la MISO DENT este să garantăm pacienților noștri tratamente cosmetice eficiente și non-invazive. Estetica dentară trebuie să fie realizată cu maximă atenție la siguranță: ne propunem să învățăm și să adoptăm tehnici de albire dentară eficiente, dar delicate și lipsite de durere, pentru a oferi pacienților nu doar un zâmbet alb, ci și o experiență plăcută.

Am remarcat o confuzie în rândul pacienților cu privire la tehnicile de albire dentară, această neînțelegere fiind probabil rezultatul diversității mari de metode de albire disponibile pe piață. Când cauți pe Google “albire dinți”, primești o mulțime de informații, din păcate nu întotdeauna corecte. Nu toate opțiunile sunt eficiente, iar unele pot fi chiar periculoase. De aceea, este esențial să consultați un medic dentist pentru a identifica cea mai bună opțiune pentru albirea dinților și pentru a alege o soluție personalizată.

Există multe lucruri de spus despre albirea dentară: există produse și metode de albire disponibile pentru uz casnic, pe care le găsiți în mod obișnuit în farmacii sau supermarketuri (paste de dinți, apă de gură etc.), produse profesionale pentru albirea acasă (disponibile doar prin intermediul medicului dentist) și produse destinate albirii profesionale în cabinetul stomatologic.

Albirile “over the counter”, adică cele disponibile în afara cabinetului stomatologic (precum pastele de dinți “minune” care promit un zâmbet de Hollywood), nu fac decât să îndepărteze petele de cafea sau de ceai, fără a albi efectiv dinții. Aceste produse sunt adesea atrăgătoare datorită prețului redus, dar eficiența lor este minimă. Pe de altă parte, un tratament profesional pentru albirea dinților, condus de un medic dentist, este mult mai eficient.

 1. Albirea cu laserul Biolase Epic X

Albirea dentară cu laserul este o metodă eficientă și exclusivă care se desfășoară doar în cabinetele stomatologice. Înainte de începerea procedurii, medicul va lua măsuri suplimentare pentru a proteja gingiile. Pasul următor constă în aplicarea unui gel pe bază de peroxid de hidrogen, iar apoi se utilizează laserul pentru a efectua procesul de albire dentară.

Această procedură nu este dureroasă și este considerată cea mai eficientă metodă de albire a dinților. Avantajele albirii dentare cu laser sunt multiple: oferă rezultate imediate, menține culoarea dinților pentru o perioadă îndelungată, nu afectează smalțul dinților, nu provoacă sensibilitate și nu generează efecte secundare.

2. Albirea cu lampa Philips Zoom

În clinica MISO DENT din București, folosim cu rezultate remarcabile sistemul Philips Zoom! Acesta utilizează o lumină LED ce accelerează procesul de albire a dinților, iar o sesiune de tratament durează doar 45 de minute. Prin acest aparat, este necesară doar o singură vizită la cabinet, iar dinții pot deveni cu până la opt nuanțe mai albi.

După un consult inițial în care se evaluează specificul fiecărei danturi, urmează o procedură de igienizare ce elimină placa bacteriană și tartrul, asigurând astfel o aderență maximă a produselor de albire la suprafața dentară. Astfel, pacienții noștri obțin rezultate remarcabile în albire, fără sensibilitate dentară și fără a risca deteriorarea smalțului sau a gingiilor.

3. Albirea interna a dinților după tratamente de canal

Albirea internă a dinților este un tratament aplicat doar în cazul persoanelor care au avut anterior intervenții endodontice, adică tratamente de extracție sau tratare a nervului. Lipsa nervului poate cauza colorarea canalului radicular și necesită o albire atât internă, cât și externă a dintelui.

4. Albirea dinților acasă cu gutiere de albire

O metodă alternativă de albire dentară este prin utilizarea gutierelor. Acestea sunt personalizate pentru fiecare pacient și sunt umplute cu un gel special, conform recomandărilor medicului stomatolog. Gutierele se poartă în gură timp de 4-6 ore, de obicei în timpul somnului. Există și variante care necesită doar o oră pentru albire, folosind gutiere speciale.

Efectele acestei proceduri sunt mai lente. De obicei, medicul stomatolog recomandă albirea dentară cu gutiere ca metodă de menținere a efectului albirii realizate inițial în cabinet sau ca continuare a acesteia.

Cât durează o ședință de albire dentară profesională?

Procedura de albire dentară profesională se efectuează într-o singură ședință, având o durată între 40 de minute și două ore, în funcție de tehnica utilizată.

Albirea acasă vs. Albirea în cabinet

Există multiple modalități de albire a dinților în confortul propriei case, începând de la remedii făcute acasă până la tratamente disponibile în magazine, inclusiv online. Cu toate acestea, adesea aceste tratamente nu oferă rezultatele scontate, aducând o îmbunătățire de doar 2-3 nuanțe în albirea dinților. De asemenea, unele dintre aceste tratamente pot fi abrazive sau conțin substanțe care pot afecta smalțul dinților, provocând sensibilitate dentară.

Este important să se acorde o atenție deosebită afecțiunilor gingivale care apar adesea în urma utilizării produselor de albire neprofesionale acasă!

Pentru a preveni orice inconveniențe, specialiștii stomatologi recomandă albirea dentară profesională.

» Procedura de albire a dinților în cabinet (In Office Bleaching) presupune aplicarea unui gel de albire pe dinții pacientului, după ce gingiile sunt protejate în prealabil. Pentru activarea gelului se utilizează o lampă specială cu laser. O ședință de albire dentară durează aproximativ 15 minute, iar pentru rezultate optime, se recomandă între 3 și 4 ședințe, care pot fi efectuate fie în aceeași zi, fie în zile diferite. Rezultatele sunt imediate.

» Albirea dinților acasă implică realizarea unor gutiere personalizate pentru fiecare pacient. În aceste gutiere, pacientul va aplica acasă un gel special, mai puțin concentrat decât cel utilizat în cabinet. Gutierele, împreună cu gelul de albire a dinților, vor fi purtate în cavitatea orală și menținute timp de 4-6 ore (de obicei, în timpul somnului). Efectele acestei metode sunt mai lente. Albirea acasă este adesea recomandată ca metodă de menținere sau continuare a efectului obținut prin albirea dinților în cabinet.

Cum Să Menti Albirea Dentară Acasă: Produse și Metode Utile

 

Pentru a menține albirea dentară, este esențial să folosești produse și tehnici adecvate. Acestea te pot ajuta să îți menții zâmbetul strălucitor și să împiedici decolorarea dinților. Iată câteva opțiuni care te pot ajuta să păstrezi albirea dentară:

 • Bicarbonatul de sodiu pentru albirea dentară: Această pudră alcalină, când este combinată cu apă, eliberează radicali liberi care acționează asupra petelor de pe smalțul dinților. Poți folosi o soluție simplă de apă și bicarbonat, aplicând-o o dată pe săptămână pentru a menține strălucirea dinților.
 • Beneficiile cărbunelui activ pentru albire: Cărbunele medicinal, disponibil sub formă de tablete sau capsule în farmacii, poate fi util în menținerea albirea dinților. Aplică puțin praf de cărbune pe periuța de dinți și periază ușor pentru a îndepărta petele. Repetă această procedură o dată pe săptămână pentru rezultate optime.
 • Alimentele care ajută la albirea dentară: Anumite alimente, cum ar fi merele, morcovii, căpșunile, țelina, kiwi-ul sau cerealele integrale, nu doar curăță dinții, dar și conțin vitamine esențiale pentru sănătatea acestora.
 • Pasta de dinți pentru albire: Alege paste de dinți special formulate pentru albire, care conțin microparticule pentru îndepărtarea petelor de pe dinți. Unele dintre acestea conțin și bicarbonat de sodiu pentru un efect mai puternic.
 • Beneficiile benzilor de albire a dinților: Aceste benzi subțiri și transparente conțin peroxid de hidrogen și pot fi aplicate direct pe suprafața dinților. Durata de acțiune variază între 5 și 30 de minute, oferindu-ți posibilitatea să alegi durata potrivită pentru tine.

Menținerea regulată a acestor metode și produse te poate ajuta să îți păstrezi albirea dentară și să previi decolorarea neplăcută a dinților.

Mituri Demontate Despre Albirea Dintilor

 • Detartrajul albește dinții: Adevărul este că detartrajul elimină tartrul de pe dinți, dar nu îi înalbește. Această procedură este destinată curățării și îndepărtării depozitelor, nu are rolul de a schimba culoarea dinților.
 • Albirea dentară este dureroasă: Albirea dentară realizată de către un medic stomatolog experimentat, cu ajutorul tratamentelor specifice, nu provoacă durere. Procedura este concepută pentru a fi confortabilă pentru pacient.
 • Sensibilitatea dentară în urma albirii: După tratament, este posibil să apariție sensibilitate dentară în primele două zile, dar aceasta dispare treptat. Este un efect temporar care se remediază în scurt timp.
 • Efectele permanente ale albirii dentare: Efectele procedurii de albire pot dura între 6 luni și maxim 2 ani, în funcție de obiceiurile zilnice ale fiecărei persoane. Pentru a menține efectul, este recomandată reimprospătarea albirii periodic. Este important să ținem cont că pauza recomandată între sesiunile de albire variază între 3 și 6 luni, în funcție de produsele utilizate.
 • Reacția lucrărilor protetice la albirea dentară: Procedura de albire dentară nu influențează lucrările protetice existente, cum ar fi fațetele sau coroanele. Acestea nu se vor schimba în culoare în urma albirii, deci nu este necesară înlocuirea lor din acest motiv.

Înțelegerea realității din spatele acestor mituri este esențială pentru a face alegeri informate în ceea ce privește albirea dentară. Este important să discuți cu medicul stomatolog pentru a obține cele mai precise informații și recomandări înainte de a începe un tratament de albire dentară.

Albirea Dintilor: Avantaje și Dezavantaje

Albirea dentară este o soluție eficientă pentru menținerea unei danturi sănătoase și a unui zâmbet impecabil. Cu toate acestea, ca orice procedură, albirea dentară vine la pachet cu avantaje și dezavantaje distincte.

Avantaje

 • Îndepărtarea petelor dentare: Procesul de albire ajută la eliminarea petelor dentare cauzate de consumul de alimente sau băuturi colorate.
 • Efect estetic de albire vizibil: Efectul estetic de albire este imediat vizibil după o singură ședință de albire dentară.

Dezavantaje

 • Sensibilitatea dentară: Sensibilitatea dentară este cel mai întâlnit efect secundar al albirii dentare. Această sensibilitate poate apărea după procedură, dar se diminuează treptat după încheierea tratamentului. Pentru a gestiona această sensibilitate, medicii recomandă folosirea unei paste de dinți speciale pentru dinți sensibili.
  • Cauzele sensibilității dentare: Această sensibilitate poate fi rezultatul acțiunii puternic acide a gelului de albire asupra pulpei dentare sau poate apărea din descompunerea gelului în compuși neutri, cum ar fi apă și oxigen, care exercită o presiune temporară asupra celulelor pulpare.
  • Sisteme blânde de albire: Unele sisteme, precum Philips Zoom, sunt considerate sigure și non-invazive, având o concentrație redusă a substanței active conform noilor norme europene privind albirea dentară.
 • Afectarea gingiilor: O altă consecință secundară poate fi iritarea gingiilor, cunoscută și ca discromie gingivală. Similar cu sensibilitatea dentară, această iritare a gingiilor dispare odată cu încheierea tratamentului.

Este esențial să discuți cu medicul stomatolog pentru a înțelege mai bine avantajele și dezavantajele specifice tratamentului de albire dentară și pentru a alege opțiunea cea mai potrivită pentru tine.

0123456789001234567890%
Fara durere
0123456789001234567890%
Solutii minim invazive
012345678900123456789001234567890%
Echipa multidisciplinara
0123456789001234567890%
Recuperare rapida
MisoDent

O echipa dinamica de doctori dedicati sanatatii dvs.

Despre noi

Clinica dentara unde familia ta isi poate pune toate increderea. Pachetele noastre pentru familii sunt perfecte pentru dvs.

Social Media

Urmariti-ne pe platformele de social media pentru noutati, campanii si pachete de reduceri.