Excelenta in Stomatolgie
Parodontologie

Parodontoza reprezintă o afecțiune dentară inflamatorie ce afectează țesuturile de susținere ale dinților, având implicații asupra structurii parodontale. În domeniul parodontologiei, specialiștii din cadrul clinicii MISO DENT oferă consultanță de calitate pentru gestionarea eficientă a parodontozei și altor probleme gingivale. Descoperă informații esențiale despre simptomele parodontozei, modalități de tratament și importanța vizitelor regulate la medic.

Ce este Parodontoza și factorii ei de risc

Parodontoza, cunoscută și sub denumirea de boală parodontală, reprezintă o afecțiune inflamatorie care afectează țesuturile de susținere ale dinților, putând duce la pierderea acestora în timp. Dezechilibrul dintre sistemul imunitar și flora bacteriană orală, împreună cu o igienă dentară inadecvată, sunt factori predispozanți pentru apariția parodontozei.

Cum evoluează parodontoza și semnele sale

Parodontoza evoluează prin diferite etape, începând cu gingivita, o inflamație a gingiilor. Sângerarea gingiilor în timpul periajului dentar poate indica prezența gingivitei. Dacă nu este tratată la timp, gingivita poate progresa către parodontită superficială și, în cele din urmă, parodontită profundă.

Stadiile parodontozei, simptome și tratamente

 • Gingivita: Prima etapă a parodontozei, caracterizată de inflamația gingiilor și schimbarea culorii acestora.
  • Simptome: Sângerarea gingiilor, halitoza.
  • Tratament: Igienizare profesională, detartraj, periaj profesional, air flow.
 • Parodontita Superficială: Gingia se retrage, formându-se spații în care pătrund bacterii.
  • Simptome: Sensibilitate dentară, modificări ale aspectului gingiei.
  • Tratament: Terapie laser pentru eliminarea bacteriilor și stimularea vindecării.
 • Parodontita Profundă: Pierderi osoase importante și mobilitate dentară semnificativă.
  • Simptome: Simptomele parodontitei superficiale, intensificate.
  • Tratament: Tratament chirurgical, chiuretaj parodontal, terapie laser, adiție osoasă.

Importanța vizitelor la medicul stomatolog

Vizitele regulate la medicul stomatolog, la fiecare 6 luni, joacă un rol esențial în prevenirea și gestionarea parodontozei. Igienizarea profesională îndepărtează tartrul și placa bacteriană, iar o rutină de igienă orală corectă acasă contribuie la menținerea sănătății dentare.

Prin conștientizarea importanței vizitelor periodice la medicul stomatolog și adoptarea unei igiene orale adecvate, poți preveni și gestiona parodontoza în stadiile incipiente, asigurându-ți astfel o dantură sănătoasă și durabilă.

Tratamentul parodontozei în cadrul clinicii noastre:

Abordarea tratamentului parodontozei în clinica noastră implică o gamă variată de proceduri personalizate. De la detartraj și curățare profesională la terapie laser, injecții cu plasmă și utilizarea membranelor APRF, pacienții beneficiază de soluții inovatoare pentru oprirea progresiei bolii și promovarea refacerii țesuturilor afectate.

Concluzie și ingrijire continuă:

Parodontoza reprezintă o afecțiune cronică, iar tratamentul este doar un prim pas. Întreținerea unei igiene orale regulate, vizitele periodice la medicul dentist și respectarea terapiei de susținere sunt esențiale pentru menținerea rezultatelor obținute și prevenirea recidivei bolii. În final, conștientizarea asupra impactului parodontozei asupra sănătății generale este crucială pentru promovarea unui stil de viață sănătos și prevenirea complicațiilor.

0123456789001234567890%
Fara durere
0123456789001234567890%
Solutii minim invazive
012345678900123456789001234567890%
Echipa multidisciplinara
0123456789001234567890%
Recuperare rapida

Alte servicii
MisoDent

More DentiCare
Services

https://misodent.ro/wp-content/uploads/2020/02/single-service-2-1.jpg

Consultatie

Consultatia dentara reprezinta intalnirea programata intre pacient si medicul dentist, cu scopul de a evalua starea sanatatii orale a pacientului.

https://misodent.ro/wp-content/uploads/2020/02/single-service-1-1.jpg

Solutii de plata

Echipa MisoDent va pune la dispozitie posibilitati variate de plata. Puteti achita etapizat sau prin card de rate fixe – Card Avantaj.

https://misodent.ro/wp-content/uploads/2020/02/timeline-1.jpg

Stomatologie copii

Cunoscută și sub numele de pedodonție se concentrează pe prevenirea și tratarea afecțiunilor dinților temporari și a celor permanenți în dezvoltare.

https://misodent.ro/wp-content/uploads/2020/01/home-services-2-1.jpg

Implantologie

Cunoscută și sub numele de pedodonție se concentrează pe prevenirea și tratarea afecțiunilor dinților temporari și a celor permanenți în dezvoltare.

MisoDent

O echipa dinamica de doctori dedicati sanatatii dvs.

Despre noi

Clinica dentara unde familia ta isi poate pune toate increderea. Pachetele noastre pentru familii sunt perfecte pentru dvs.

Social Media

Urmariti-ne pe platformele de social media pentru noutati, campanii si pachete de reduceri.