Protetica Dentara
Coroane dentare

Recâștigă-ți zâmbetul în mod rapid și fără durere
cu ajutorul coroanelor dentare de calitate superioară. Realizate din materiale premium și prin tehnologii moderne digitale, coroanele dentare reprezintă una dintre cele mai căutate soluții pentru pacienții cu probleme dentare.

Dacă te confrunți cu lipsa unuia sau mai multor dinți și nu îți dorești un implant dentar, sau ai dinți afectați, coroana dentară reprezintă cea mai potrivită soluție pentru tine.

Odată cu progresul tehnologiei, atât materialele din care sunt fabricate coroanele dentare, cât și metodele de realizare, asigură un zâmbet natural, fără probleme de biocompatibilitate și fără durere.

Ce reprezintă de fapt o coroana dentară?

O coroană dentară reprezintă un strat protector aplicat peste un dinte slefuit sau peste un pivot dentar. Forma și dimensiunea coroanei sunt similare cu cele ale unui dinte natural, având ca scop restabilirea funcționalității, esteticii și rezistenței dentare inițiale sau chiar îmbunătățirea acestor caracteristici pentru dinții care le-au pierdut.

Există diverse tipuri de coroane dentare artificiale:

 • Coroane parțiale, care acoperă doar o parte a dintelui, lăsând adesea o porțiune expusă în vecinătatea gingiei.
 • Coroane totale, care acoperă complet porțiunea vizibilă a dintelui.
 • Coroane “solo” (elemente unidentare de sine stătătoare) sau coroane solidarizate (lipite între ele, formând o lucrare pluridentară).

În funcție de durata de viață și scopul pentru care sunt utilizate, coroanele pot fi provizorii sau definitive.

Coroane provizorii:

Acestea sunt realizate din materiale acrilice sau compozite, fiind sau nu armate cu schelet metalic în interior. Constituie o etapă intermediară în tratament, fiind utilizate până la finalizarea coroanelor definitive sau până când există indicație sau condiții pentru coroanele permanente. Au un rol estetic și funcțional, contribuind la masticatie, restabilirea rapoartelor intermaxilare, menținerea spațiilor interdentare sau sondarea diferitelor opțiuni pentru a determina modul exact de realizare a coroanelor definitive. Coroanele provizorii sunt ușoare, fragile și cu rezistență limitată în timp, putând fi purtate de la câteva zile până la câteva luni, în funcție de scopul lor și de recomandarea medicului.

Coroane definitive:

Acestea sunt cele care se cimentează pe termen lung peste bontul sau pivotul dentar. Sunt fabricate din materiale mai rezistente și variate ca posibilități. De-a lungul timpului, au existat diferite tipuri de coroane dentare definitive cu valoare istorică, iar în prezent, câteva tipuri frecvente includ:

 • Coroana metalo-ceramică
 • Coroana integrală din zirconiu sau zirconiu-ceramică
 • Coroana integrală ceramică

Alegerea coroanei dentare se face în funcție de particularitățile cazului medical și de preferințele pacientului.

Care sunt avantajele coroanei dentare?

 • Înlocuirea unui dinte lipsă cu ajutorul unei coroane dentare (prin realizarea unei punți dentare).
 • Recuperarea dinților foarte afectaț
 • Împiedicarea migrației dinților vecini în cazul lipsei unui dinte.
 • Oferirea aspectului și culorii unui dinte natural.
 • Redobândirea eficienței masticatorii.

Tipuri de coroane dentare:

 • Coroana ceramică pe suport metal – furnizează funcționalitate și estetică similară unui dinte natural la un cost avantajos, reprezentând o soluție optimă pentru cei cu buget limitat.
 • Coroana dentară integral ceramică – obțineți o dantură identică cu cea a dinților naturali, bucurându-vă de un zâmbet de invidiat în fiecare zi, cu estetică impecabilă și rezistență îndelungată.
 • Coroana ceramică pe suport de zirconia – rezolvă problema esteticii, oferind un zâmbet natural, funcțional și rezistent, ce va stârni invidia.
0123456789001234567890%
Fara durere
0123456789001234567890%
Solutii minim invazive
012345678900123456789001234567890%
Echipa multidisciplinara
0123456789001234567890%
Recuperare rapida
MisoDent

O echipa dinamica de doctori dedicati sanatatii dvs.

Despre noi

Clinica dentara unde familia ta isi poate pune toate increderea. Pachetele noastre pentru familii sunt perfecte pentru dvs.

Social Media

Urmariti-ne pe platformele de social media pentru noutati, campanii si pachete de reduceri.