Protetice Dentara
Lucrări dentare pe implant

Implanturile dentare oferă posibilitatea realizării unei game variate de lucrări protetice. Alegerea tipului de restaurare este un pas crucial ce necesită o atenție deosebită, influențându-se de mai mulți factori precum:

  • Numărul și poziția dinților lipsă
  • Starea generală a pacientului
  • Pretențiile estetice și funcționale
  • Poziția geografică, având în vedere că diferite tipuri de proteze pot fi proiectate în țări diferite sau chiar în regiuni diferite ale aceleiași țări
  • Posibilitățile financiare ale fiecărui pacient
  • Timpul pe care un pacient îl poate aloca pentru o anumită soluție propusă
  • Experiența și preferințele medicului implantolog

Cele mai des utilizate lucrări protetice pe implanturi includ:

1.Coroana Dentară pe Implant:

Coroana pe implant este recomandată în cazul lipsei unui singur dinte, iar dinții învecinați sunt sănătoși sau pot fi tratați. În situații de breșe mai extinse, se pot utiliza mai multe coroane pe implanturi situate una lângă alta. Aceste coroane sunt fabricate din diverse materiale, precum ceramică pe suporturi de aur, titan, aliaje metalice sau zirconiu.

2.Puntea Dentară pe Implant:

Punctul forte al punților pe implanturi este că nu necesită îndepărtarea pentru igienizare. Ele sunt fixate permanent pe implanturi, fie prin cimentare, fie prin infiletare. În cazul edentatilor extinse, costul acestor punți pe implanturi poate deveni o problemă financiară, iar este important să se evite proiectarea unor punți susținute atât de implanturi, cât și de dinți naturali, pentru a preveni mobilizarea implanturilor din cauza mobilității naturale a dinților.

3.Protezele Mobilizabile pe Implant:

Proteza dentară pe implanturi reprezintă o alternativă la punțile pe implanturi și este adesea mai accesibilă din punct de vedere financiar. Cu toate acestea, necesită îndepărtarea zilnică pentru igienizare. Protezele pe implanturi permit o masticare eficientă și oferă o stabilitate superioară în comparație cu protezele tradiționale.

4.Aparate Ortodontice Pe Implanturi:

Implanturile dentare pot fi folosite și ca “ancore ortodontice” pentru a corecta poziția dinților. Mini-implanturile ortodontice au adus o revoluție în ortodonție și se diferențiază de cele folosite în lucrările dentare, nefiind bazate pe osteointegrare.

Această selecție a lucrărilor protetice pe implanturi depinde de evaluarea atentă a factorilor menționați anterior și de colaborarea strânsă între pacient și medicul implantolog.

MisoDent

O echipa dinamica de doctori dedicati sanatatii dvs.

Despre noi

Clinica dentara unde familia ta isi poate pune toate increderea. Pachetele noastre pentru familii sunt perfecte pentru dvs.

Social Media

Urmariti-ne pe platformele de social media pentru noutati, campanii si pachete de reduceri.