Cauti un dentist bun?

June 5, 2024by admin

Cauti un dentist bun?

De multe ori ne este greu sa facem o alegere, mai ales atunci când vine vorba despre sănătatea noastră.

Tocmai de aceea, este important sa avem în vedere câteva criterii care sa ne ghideze sa alegem un doctor stomatolog bun, potrivit nevoilor noastre.

Multitudinea de clinici stomatologice și medici stomatologi existenți pe piața ne derutează, cu atât mai mult cu cât reclama este destul de agresiva, dar de cele mai multe ori, nepotrivita cerințelor noastre.

Clinica Stomatologica Miso Dent va pune la dispoziție specialiști în domeniu care vor fi capabili sa va asculte și sa stabilească un diagnostic și un plan de tratament adecvat nevoilor dumneavoastră.

servicii stomatologie miso dent
dr denisa gologan medic stomatolog

Iata câteva criterii care sa te ajute cand

Cauti un dentist bun?

1.Un dentist bun iti va rezolva probleme dentare, ținând cont de istoricul tău medical

La MISO DENT, un dentist bun tratează nu doar problemele dentare, ci ia în considerare și istoricul tău medical. Deși poate te întrebi de ce este important istoricul tău medical atunci când mergi la o consultație stomatologică, află că bolile de care suferi sau substanțele la care ești alergic îi permit medicului stomatolog să efectueze un tratament corect și eficient.

În cadrul Clinicii MISO DENT, alegem să tratăm omul din fața noastră prin integrarea medicinei, astfel că primul pas este să identificăm cauza și apoi să tratăm efectul. Astfel, ne asigurăm că îți oferim cele mai bune soluții de tratament pentru a te bucura de o viață mai bună.

2.Un stomatolog bun lucrează în echipă cu alți colegii cu diverse specializări

În prezent, medicul stomatolog nu le mai face pe toate. La fel ca în orice subdomeniu al medicinei, și în stomatologie există mai multe ramuri pe care medicii le pot alege pentru a se specializa.

Așa cum atunci când ai o problemă cu inima ceri ajutorul medicului cardiolog, atunci când ai nevoie de un aparat dentar trebuie să ceri ajutorul medicului ortodont. Pentru a descoperi care sunt problemele cu care te confrunți, primul pas este să programezi un consult la un medic stomatolog generalist, care poate depista, în cadrul controlului clinic și cu ajutorul radiografiei dentare, afecțiunile prezente în cavitatea orală.

Ulterior, în funcție de nevoile tale, medicul stomatolog generalist îți va recomanda să continui tratamentul împreună cu un anumit medic specialist, care să te ajute să îți recapeți sănătatea dentară. La MISO DENT din Floreasca sector 2, întâlnești o echipă completă de medici specialiști, astfel încât să-ți poți rezolva orice problemă dentară într-un timp cât mai scurt.

3.Stabilește diagnosticul pe baza investigațiilor amănunțite

O consultație stomatologică la MISO DENT înseamnă o evaluare detaliată a stării de sănătate orală. În funcție de fiecare caz în parte, medicul stomatolog pune un diagnostic pentru problemele orale identificate și îți recomandă un plan de tratament personalizat.

Consultația stomatologică are un rol foarte important în rezolvarea problemelor orale, deoarece atunci când aceasta nu este tratată cu seriozitate, poate duce la realizarea unui tratament incorect. Consultația stomatologică constă în trei etape extrem de importante pentru stabilirea diagnosticului potrivit:

  • Radiografia dentară: Produce imagini din interiorul cavității tale orale. Medicul poate recomanda un anumit tip de radiografie dentară pentru a putea depista cauza problemei. Pentru o consultație inițială, dentistul recomandă adesea o radiografie panoramică, deoarece permite examinarea tuturor dinților, oferind o imagine de ansamblu a întregii cavități orale.
  • Anamneza: Este discuția pe care o vei purta cu medicul stomatolog pentru ca acesta să afle motivul vizitei. Rolul acestei etape este de a te ajuta să te relaxezi și să te simți confortabil. Medicul stomatolog îți va adresa întrebări despre:
  • Date personale: vârstă, proveniență, ocupație;
  • Sănătatea generală: boli generale, alergii, tratamente actuale;
  • Istoricul stomatologic: tratamente anterioare, ultima vizită la stomatolog;
  • Motivul vizitei: simptome și semne ale afecțiunilor dentare, disconfort, durere.Examenul clinic: Odată ce medicul a aflat care sunt problemele și după examinarea radiografiei panoramice, acesta poate realiza examinarea efectivă a cavității orale, cu accent pe zona care trebuie tratată. Medicul va examina toți dinții, igiena orală, gradul de mobilitate a dinților (dacă este cazul), sănătatea gingiei și a mucoasei bucale.

În funcție de complexitatea cazului și de dorințele tale, împreună cu medicul stomatolog se stabilește strategia terapeutică. În cadrul consultației vei primi toate informațiile referitoare la etapele tratamentului, durata acestuia și costul total al planului de tratament recomandat.

4. Folosește tehnici și aparatură modernă

Tehnologia modernă utilizată în domeniul medical oferă numeroase avantaje atât pacienților, cât și echipelor medicale. Nivelul de siguranță și confort resimțit în timpul realizării tratamentului stomatologic este unul ridicat. Atunci când alegi un medic stomatolog bun pentru tine, este important să te gândești și la mediul în care acesta își desfășoară activitatea și la tehnologia pe care o folosește. Cu cât medicul ales are acces la aparatură mai performantă și standardele profesionale sunt mai ridicate, cu atât te vei simți mai confortabil și vei avea mai multă încredere în reușita tratamentului stomatologic pe care îl urmezi.

5. Îți oferă sfaturi pentru prevenirea afecțiunilor dentare

Este important ca medicul stomatolog la care mergi să îți ofere cât mai multe sfaturi despre cum poți preveni afecțiunile orale. De aceea, îți recomandăm să vii la controale regulate, de cel puțin două ori pe an, fie că te confrunți cu probleme dentare, fie că nu. O consultație stomatologică realizată la timp te poate ajuta să depistezi din timp anumite afecțiuni dentare.

Tratarea incipientă a afecțiunilor dentare este o metodă eficientă de a evita disconfortul creat de problemele dentare, costurile ridicate ale tratamentelor necesare complicațiilor și timpul mai îndelungat al realizării tratamentului. De exemplu, o consultație stomatologică realizată la timp te poate ajuta să descoperi o carie dentară în stadiu incipient, care afectează doar smalțul dintelui și nu provoacă durere sau disconfort. Tratamentul necesar acestui tip de carie este mult mai simplu, mai puțin costisitor și mai rapid decât acela necesar tratării unei carii care a ajuns la nervul dintelui și a provocat o infecție a pulpei dentare.

În prezent, alegerea unui medic stomatolog potrivit pentru tine și familia ta poate fi o misiune simplă, atât timp cât ești atent la criteriile menționate mai sus. În cadrul Clinicii Dentare MISO DENT Dorobanți, oferim soluții stomatologice de la primul dinte, pe tot parcursul vieții, printr-o gamă variată de servicii pentru a obține o dantură sănătoasă.

Datorită tehnologiei moderne și a mediului prietenos din cabinet, abordarea tratamentelor stomatologice s-a schimbat. Relația dintre medicul stomatolog și pacient a devenit mai solidă, asemenea unui parteneriat bazat pe încredere și empatie.

Asadar:

Analizează website-urile clinicilor dentare și urmărește testimonialele oamenilor care au urmat tratamente stomatologice specifice nevoilor tale. Verifică recenziile oferite de aceștia și cercetează pictorialele referitoare la munca medicilor stomatologi.

Programează o consultație pentru a descoperi cât de confortabil te vei simți în mediul respectiv și cât de bine vei reuși să comunici cu medicul stomatolog dorințele tale. Totodată, vei afla care sunt costurile reale pentru intervenții și timpul pe care trebuie să-l aloci vizitelor în cabinetul de medicină dentară.

Clinica Stomatologica Miso Dent din Floreasca, sector 2,

Va sta la dispoziție pentru orice întrebare legată de aceasta procedura.

Ne găsiți la numărul de telefon: 0755874970 sau la adresa de email: contact@misodent.ro.

De asemenea, suntem în fiecare zi în clinica pe strada Giacomo Puccini 8A, etaj 3.

MisoDent

O echipa dinamica de doctori dedicati sanatatii dvs.

Despre noi

Clinica dentara unde familia ta isi poate pune toate increderea. Pachetele noastre pentru familii sunt perfecte pentru dvs.

Social Media

Urmariti-ne pe platformele de social media pentru noutati, campanii si pachete de reduceri.